Fabienne Chapot

Fabienne Chapot is een Amsterdam-based fashion label, vernoemd naar de founder en CEO. We noemen de collecties, bestaande uit een ready-to-wear collectie, schoenen, tassen, accessoires en een servieslijn, ‘fun with a little edge’. Een eclectische mix van rijke kleuren en playful prints.

Fabienne Chapot (1981) begon haar carrière bij een reclamebureau, maar haar ondernemers instinct wilde wat anders, in 2006 stapt ze in een vliegtuig naar Bali waar ze de inmiddels iconische stijlen ontwerpt. Het kleurrijke ontwerp lanceerde haar carrière als tassen designer onder de naam Fab. Na 5 jaar was haar handschrift bekend van tassen, portemonnees en leren accessoires, en lanceert ze een succesvolle schoenenlijn.

10 jaar later, in 2016, krijgt het merk een nieuw handschrift. De makeover is iets volwassener, wijzer en meer sophisticated. Fabienne gaat verder onder haar eigen naam en de lang gekoesterde droom van een ready-to-wear collectie wordt werkelijkheid. Sophie van Bentum (1984), al sinds 2011 bij Fab. betrokken, wordt tot Creative Director benoemd.

Vandaag is Fabienne Chapot een internationaal lifestyle brand, met een ready-to-wear collectie, schoenen, tassen, accessoires, sieraden en een servieslijn.