Redwing

In een beroemd verhaal van de American Dream, een hoofdstraat schoenhandelaar genaamd Charles Beckman, zag een vraag naar comfortabele, duurzame werklaarzen, maar er was geen aanbod. Zo bouwde hij in 1905 de Red Wing Shoe Company, namen zijn naam en logo door middel van een herdenkings gebaar, van een inheemse Amerikaan genaamd Red Wing, de leider van de oorspronkelijke bewoners van het Upper Mississippi River.

Het blijvende succes van de Rode Vleugel komt grotendeels doordat ze hun twee hoofdcriteria voor hun producten, dat wil zeggen comfort en kwaliteit, nooit in gevaar brengen. Dit wordt geïllustreerd door het feit dat deze dagen, een derde generatie medewerkers, onderweg van de oorspronkelijke fabriek, de traditie voortzetten door gebruik te maken van hetzelfde premium vakmanschap en aandacht voor detail: drievoudige naden, robuuste constructie en rijk leder is hand tekening elementen van een rode vleugel laars. De oorspronkelijke fabriek, die we zouden kunnen toevoegen, is vandaag de dag gebruikt door Red Wing voor nieuwe productontwikkeling.

Al meer dan een eeuw is deze verbintenis tot uitmuntendheid afgegeven aan deze generaties schoenmakers, en dit is alles dat de Red Wing Shoes Corporation een plek in onze harten heeft gewonnen.